Ételallergia és intolerancia vizsgálat

Az utóbbi években nőtt az ételallergiás (gyermekeknél 6-8%, felnőttnél 2%) és ételintoleranciás egyének  száma (a népesség 40% -a). Ezek a súlyos (életveszélyes) tüneteken túl az életminőséget rontó illetve krónikus betegségek kialakulásához vezető okokat hoznak létre. Az ételallergia és az ételintolerancia között keletkezésében, lefolyásában, labor paramétereiben, tüneteiben is sok különbség van.

Ételallergia

Táplálékallergia esetén az elfogyasztott anyag, többnyire azonnal, súlyos vagy életveszélyes tüneteket okoz, ritkán enyhébb formában jelentkezik. Ez a probléma heves, eltúlzott immunreakcióval jár. Ilyenkor arra a bizonyos táplálékra az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek és ezek okozzák az azonnali tüneteket. Ebben az esetben az allergiát az IgE  típusú immunglobulin okozza.
A tünetek különböző súlyosságúak lehetnek, a hasi fájdalom, puffadás, bőr viszketés, csalánkiütés, tüsszögés, orrfolyás,  hasmenés, esetleg gégevizenyő, asztma vagy akár anafilaxia miatti hírtelen halál. A reakció súlyossága nem függ az elfogyasztott táplálék mennyiségétől .

Ételintolerancia

Sokan szenvednek ettől az állapottól, de gyakran nem tudnak róla. Ez esetben elhúzódó, lassú, gyulladásos folyamat alakul ki bizonyos étel vagy ételek elfogyasztása után, órákkal, napokkal. A  szervezet nem tolerálja valamilyen okokból (enzimhiány, emésztési, -bélműködési zavar…), ezen ételek fogyasztását, mert nem tud megemésztődni, építőköveire bomlani és emiatt az étel  valamelyik összetevője ellen IgG  típusú  autoantitest termelődik. Ez úgy következik be, hogy ha a bélfal bizonyos része előzőleg már károsodtak és a sejtek közötti szoros összeköttetés emiatt megszűnik. Következményként  átjárhatóvá válik a bélfal olyan anyagok számára is melyeknek ki kellene ürülni. Így például emésztetlen fehérjék, toxinok, bélbaktériumok is bejuthatnak a keringésünkbe ezeken a „réseken” keresztül.  A bejutó idegen fehérje ellen azonnal specifikus IgG-t termel a szervezet, amely a keringésbe jutva kimutatható. Az ételintolerancia ok és okozat is lehet ebben a mechanizmusban.

A tünetek függenek az elfogyasztott táplálék mennyiségétől is. Leggyakrabban a következők lehetnek: kiütés, viszketés, ekcéma, pszoriázis, puffadás, hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, fáradékonyság, ásványi anyag, -nyomelem, – vitamin hiány, izom, -ízületi fájdalom, hányinger, fejfájás, súlygyarapodás.

Az étel intoleranciát érdemes komolyan venni, mert egyrészt kialakulhat belőle ételallergia, másrészt az antigén-antitest reakció, az előbb említett krónikus alacsony szintű gyulladást okozhat a szervezetben bárhol, ezzel sok krónikus betegség létrejöttét segítheti. Arról nem is beszélve, hogy a bélflóra is felborul is mindezek miatt. Ezen komplex folyamatok következményeként jöhet létre az allergia, asztma, autoimmun betegségek, ízületi gyulladás, depresszió, SM, demencia, cukorbetegség, IBS, Crohn betegség, colitis, menstruációs problémák, ekcéma, psoriázis és a rák is.

Hogyan történik a vizsgálat?

Egyszerű vérvétellel, nem szükséges éhgyomorral jönni. Szerződésem van egy budapesti magán laborral (Corden), amely kérésemre futárt küld és az általam levett vért elszállítja. Az eredmény maximum három héten belül jön meg. Utána a tünetek és az eredmény birtokában konzultáció  történik. Szükséges az intoleranciát vagy az allergiát okozó élelmiszerek bizonyos időre vagy egy életre való kihagyása. A konzultáció magában foglalja a mit, mivel helyettesítsek témakört is. És nem hagyja figyelmen kívül a bélflóra (mikrobiom),vissza ,-illetve felépítését sem.

Három csomagból lehet választani 20, 46 és 220 féle élelem vizsgálatára vonatkozóan.

Kapcsolat

7626 Pécs, Király u. 81.

+36 20 200 1188, +36 20 943 0283

marta.drforrai@gmail.com

14 + 6 =

Pécs, Király u. 81.

Copyright ©2020

+36 20 943 0283

+36 20 200 1188

marta.drforrai@gmail.com

Ételallergia és intolerancia vizsgálat

Az utóbbi években nőtt az ételallergiás (gyermekeknél 6-8%, felnőttnél 2%) és ételintoleranciás egyének száma (a népesség 40% -a). Ezek a súlyos (életveszélyes) tüneteken túl az életminőséget rontó illetve krónikus betegségek kialakulásához vezető okokat hoznak létre. Az ételallergia és az ételintolerancia között keletkezésében, lefolyásában, labor paramétereiben, tüneteiben is sok különbség van.

Ételallergia

Táplálékallergia esetén az elfogyasztott anyag, többnyire azonnal, súlyos vagy életveszélyes tüneteket okoz, ritkán enyhébb formában jelentkezik. Ez a probléma heves, eltúlzott immunreakcióval jár. Ilyenkor arra a bizonyos táplálékra az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek és ezek okozzák az azonnali tüneteket. Ebben az esetben az allergiát az IgE  típusú immunglobulin okozza.
A tünetek különböző súlyosságúak lehetnek, a hasi fájdalom, puffadás, bőr viszketés, csalánkiütés, tüsszögés, orrfolyás,  hasmenés, esetleg gégevizenyő, asztma vagy akár anafilaxia miatti hírtelen halál. A reakció súlyossága nem függ az elfogyasztott táplálék mennyiségétől .

Ételintolerancia

Sokan szenvednek ettől az állapottól, de gyakran nem tudnak róla. Ez esetben elhúzódó, lassú, gyulladásos folyamat alakul ki bizonyos étel vagy ételek elfogyasztása után, órákkal, napokkal. A  szervezet nem tolerálja valamilyen okokból (enzimhiány, emésztési, -bélműködési zavar…), ezen ételek fogyasztását, mert nem tud megemésztődni, építőköveire bomlani és emiatt az étel  valamelyik összetevője ellen IgG  típusú  autoantitest termelődik. Ez úgy következik be, hogy ha a bélfal bizonyos része előzőleg már károsodtak és a sejtek közötti szoros összeköttetés emiatt megszűnik. Következményként  átjárhatóvá válik a bélfal olyan anyagok számára is melyeknek ki kellene ürülni. Így például emésztetlen fehérjék, toxinok, bélbaktériumok is bejuthatnak a keringésünkbe ezeken a „réseken” keresztül.  A bejutó idegen fehérje ellen azonnal specifikus IgG-t termel a szervezet, amely a keringésbe jutva kimutatható. Az ételintolerancia ok és okozat is lehet ebben a mechanizmusban.

A tünetek függenek az elfogyasztott táplálék mennyiségétől is. Leggyakrabban a következők lehetnek: kiütés, viszketés, ekcéma, pszoriázis, puffadás, hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, fáradékonyság, ásványi anyag, -nyomelem, – vitamin hiány, izom, -ízületi fájdalom, hányinger, fejfájás, súlygyarapodás.

Az étel intoleranciát érdemes komolyan venni, mert egyrészt kialakulhat belőle ételallergia, másrészt az antigén-antitest reakció, az előbb említett krónikus alacsony szintű gyulladást okozhat a szervezetben bárhol, ezzel sok krónikus betegség létrejöttét segítheti. Arról nem is beszélve, hogy a bélflóra is felborul is mindezek miatt. Ezen komplex folyamatok következményeként jöhet létre az allergia, asztma, autoimmun betegségek, ízületi gyulladás, depresszió, SM, demencia, cukorbetegség, IBS, Crohn betegség, colitis, menstruációs problémák, ekcéma, psoriázis és a rák is.

Hogyan történik a vizsgálat?

Egyszerű vérvétellel, nem szükséges éhgyomorral jönni. Szerződésem van egy budapesti magán laborral (Corden), amely kérésemre futárt küld és az általam levett vért elszállítja. Az eredmény maximum három héten belül jön meg. Utána a tünetek és az eredmény birtokában konzultáció  történik. Szükséges az intoleranciát vagy az allergiát okozó élelmiszerek bizonyos időre vagy egy életre való kihagyása. A konzultáció magában foglalja a mit, mivel helyettesítsek témakört is. És nem hagyja figyelmen kívül a bélflóra (mikrobiom),vissza ,-illetve felépítését sem.

Három csomagból lehet választani 20, 46 és 220 féle élelem vizsgálatára vonatkozóan.

Kapcsolat

7626 Pécs, Király u. 81.

+36 20 200 1188, +36 20 943 0283

marta.drforrai@gmail.com

1 + 6 =

Pécs, Király u. 81.

Copyright ©2020

+36 20 943 0283

+36 20 200 1188

marta.drforrai@gmail.com

Ételallergia és intolerancia vizsgálat

Az utóbbi években nőtt az ételallergiás (gyermekeknél 6-8%, felnőttnél 2%) és ételintoleranciás egyének  száma (a népesség 40% -a). Ezek a súlyos (életveszélyes) tüneteken túl az életminőséget rontó illetve krónikus betegségek kialakulásához vezető okokat hoznak létre. Az ételallergia és az ételintolerancia között keletkezésében, lefolyásában, labor paramétereiben, tüneteiben is sok különbség van.

Ételallergia

Táplálékallergia esetén az elfogyasztott anyag, többnyire azonnal, súlyos vagy életveszélyes tüneteket okoz, ritkán enyhébb formában jelentkezik. Ez a probléma heves, eltúlzott immunreakcióval jár. Ilyenkor arra a bizonyos táplálékra az immunrendszer sejtjei ellenanyagot termelnek és ezek okozzák az azonnali tüneteket. Ebben az esetben az allergiát az IgE  típusú immunglobulin okozza.
A tünetek különböző súlyosságúak lehetnek, a hasi fájdalom, puffadás, bőr viszketés, csalánkiütés, tüsszögés, orrfolyás,  hasmenés, esetleg gégevizenyő, asztma vagy akár anafilaxia miatti hírtelen halál. A reakció súlyossága nem függ az elfogyasztott táplálék mennyiségétől .
 

Ételintolerancia

Sokan szenvednek ettől az állapottól, de gyakran nem tudnak róla. Ez esetben elhúzódó, lassú, gyulladásos folyamat alakul ki bizonyos étel vagy ételek elfogyasztása után, órákkal, napokkal. A  szervezet nem tolerálja valamilyen okokból (enzimhiány, emésztési, -bélműködési zavar…), ezen ételek fogyasztását, mert nem tud megemésztődni, építőköveire bomlani és emiatt az étel  valamelyik összetevője ellen IgG  típusú  autoantitest termelődik. Ez úgy következik be, hogy ha a bélfal bizonyos része előzőleg már károsodtak és a sejtek közötti szoros összeköttetés emiatt megszűnik. Következményként  átjárhatóvá válik a bélfal olyan anyagok számára is melyeknek ki kellene ürülni. Így például emésztetlen fehérjék, toxinok, bélbaktériumok is bejuthatnak a keringésünkbe ezeken a „réseken” keresztül.  A bejutó idegen fehérje ellen azonnal specifikus IgG-t termel a szervezet, amely a keringésbe jutva kimutatható. Az ételintolerancia ok és okozat is lehet ebben a mechanizmusban.

A tünetek függenek az elfogyasztott táplálék mennyiségétől is. Leggyakrabban a következők lehetnek: kiütés, viszketés, ekcéma, pszoriázis, puffadás, hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, fáradékonyság, ásványi anyag, -nyomelem, – vitamin hiány, izom, -ízületi fájdalom, hányinger, fejfájás, súlygyarapodás.

Az étel intoleranciát érdemes komolyan venni, mert egyrészt kialakulhat belőle ételallergia, másrészt az antigén-antitest reakció, az előbb említett krónikus alacsony szintű gyulladást okozhat a szervezetben bárhol, ezzel sok krónikus betegség létrejöttét segítheti. Arról nem is beszélve, hogy a bélflóra is felborul is mindezek miatt. Ezen komplex folyamatok következményeként jöhet létre az allergia, asztma, autoimmun betegségek, ízületi gyulladás, depresszió, SM, demencia, cukorbetegség, IBS, Crohn betegség, colitis, menstruációs problémák, ekcéma, psoriázis és a rák is.

Hogyan történik a vizsgálat?

Egyszerű vérvétellel, nem szükséges éhgyomorral jönni. Szerződésem van egy budapesti magán laborral (Corden), amely kérésemre futárt küld és az általam levett vért elszállítja. Az eredmény maximum három héten belül jön meg. Utána a tünetek és az eredmény birtokában konzultáció  történik. Szükséges az intoleranciát vagy az allergiát okozó élelmiszerek bizonyos időre vagy egy életre való kihagyása. A konzultáció magában foglalja a mit, mivel helyettesítsek témakört is. És nem hagyja figyelmen kívül a bélflóra (mikrobiom),vissza ,-illetve felépítését sem.

Három csomagból lehet választani 20, 46 és 220 féle élelem vizsgálatára vonatkozóan.

Kapcsolat

7626 Pécs, Király u. 81.

+36 20 200 1188, +36 20 943 0283

marta.drforrai@gmail.com

1 + 1 =

Pécs, Király u. 81.

Copyright ©2020

HangtÁrs Kft.